Press "Enter" to skip to content

Мезотерапија на лице за кожа која зрачи

Ако се одлучите на третман кој инстантно го подобрува изгледот на кожата, изберете го “Боди М“ а тие за вас ќе го изберат вистинскиот витамиски коктел за вашето лице.

Мезотерапијата на лицето е врвен третман за естетско подобрување на кожата. Таа е уште позната како витамински третман во кој витамините и други активни состојки го подобруваат квалитетот на кожата и со тоа се спречува и третира стареењето на кожата давајќи похидриран, помазен и изглед кој зрачи здравје.

Како функционира?

Мезотерапијата на лицето се состои од нанесување на различни комбинации на активни состојки со помош на специјален метод, неинвазивен. Со овие коктели составени од хијалуронска киселина, витамини, елементи во трагови, аминокиселини или пептиди меѓу многу други, се постигнува целосна ревитализација на лицето, што како резултат нуди непосредна хидратација, осветленост и очигледно затегнување уште по првата сесија.Бенефити од мезотерапија на лицето.

Инфилтрацијата на овие активни состојки со мезотерапија на кожата на лицето помага да се надополнат основните хранливи состојки кои кожата престанува да ги произведува поради стареењето. Инфилтрираните активни елементи, секој со своите различни својства, помагаат во подобрувањето на различните проблеми со кожата.

Од ефектите на мезотерапијата на лицето може да ги потенцираме:

Биостимулација на кожата со повторно активирање на природните функции на кожата Интензивна и непосредна хидратација Помага во преобликување на дермисот односно врши преструктуирање на структурата на кожата, Антиоксидантно дејство Непосреден ефект на затегнатост, еластичност, волумен, сјај и цврстина.Кој може да ја користи?

Мезотерапијата на лицето може да ја применат и мажи и жени од било која возраст и со сите типови на кожа. Индицирана е и за лекување на првите знаци на стареење и за постара кожа. Млада кожа со недостаток на хидратација. Девитализирана кожа. Површни брчки Опуштеност на лицето Дамки/флеки на кожата. Сама или во комбинација со други третмани.

Ставете го вашето лице во сигурни раце “Боди М“, 

18 години на врвот од козметологијата.

Закажување на тел: 070373412.