Press "Enter" to skip to content

Изложба на книги во библиотеката за Светскиот ден на поезијата

НУУБ “Св. Климент Охридски“ од Битола продолжува со традицијата, која трае долги години, по повод значални настани, јубилеи и личности да поставуваат изложби на книги, преку кои на читателите ќе им ги претстават книгите кои се наоѓаат во нивните депоа, а се поврзани со темата на изложбата.

Овој пат, по повод Светскиот ден на поезијата, 21 Март, во холот на Библиотеката поставена е изложба на дела од областа на поезијата.

-Светскиот ден на поезијата го обединува светот преку безграничната моќ на стиховите. Поезијата е одраз на слободата, моќта на говорот и составен дел од културата на секоја нација, ќе речат од библиотеката.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »