Press "Enter" to skip to content

“Битолскиот книжевен круг“ го објави конкурсот за годишни награди

Друштвото на писатели “Битолскиот книжевен круг“ од Битола, во рамките на меѓународната манифестација „Битолски книжевни паметења“, објавува конкурс за годишните  награди за необјавени книги поезија, проза и книжевна критика (за автори од Македонија), и награда за книга од странски автор напишана или преведена на македонски јазик.

Сите награди се состојат од диплома, печатење и промоција на наградените книги.

Ракописите, комплетно графички уредени да се испраќаат на адреса bkkmanifestacija@gmail.com, во Word и pdf формат до 30 април 2022 год.

Во категоријата поезија обемот на ракописите да биде од 60 до 80 страници, во категоријата проза – од 80 до 100 стр., додека во категоријата книжевна критика од 100 до 130 страници. Ракописите се испраќаат во А5 формат, фонт Times New Roman со единечен проред и големина на фонтот 11 pt.

На конкурсот немаат право да се пријават членовите од раководството на Друштвото на писатели “Битолскиот книжевен круг“ – Битола и досегашните добитници на награди во која било категорија. 

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »