Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад при влегување во автомобил два начини (32) (видео)

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку кратко видео ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот напаѓа кога влегувате во автомобил, со примена на техника од реален аикидо.

Две одбрани од напад од страна кога сте нападнати пред автомобил, како што е презетнирано на краткото видео.

На краткото видео прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кое е  снимено во поранешниот филмски град во Битола.