Press "Enter" to skip to content

Општина Битола: јавен повик за финансиска поддршка за проекти во областа на еднакви можности

Предмет на Јавниот повик е прибирање понуди за финансиска поддршка на проекти на здруженија на граѓани и фондации кои работат во областа еднакви можности.

Проектите ќе бидат поддржани со средства од Буџетот на Општина Битола за 2022 год. согласно Програмата за еднакви можности на Општина Битола за 2022 год. во следните области:
1. Родовата еднаквост преку образование
2. Родовата еднаквост преку медиуми
3. Родовата еднаквост и економското јакнење на жената
Оценувањето на проектите ќе го врши Комисијата за еднакви можности при Советот на општина Битола.

Повеќе информации можете да прочитате на следниот линк

https://www.bitola.gov.mk/javen-povik-proekti/.

More from ВестиMore posts in Вести »