Press "Enter" to skip to content

“РомаАБЦ“ оди напред, во Битола започна третата фаза од проектот (фото)

Започна тест фазата од проектот „РомАБЦ оди напред – понатамошно развивање на иновативни методи за борба против функционалната неписменост кај Ромите и други групи со помали можности во Европа“.Целта на тест фазата е да се утврди дали подготвените содржини и вежби од подготвената наставна програма за курсот се соодветни, разбирливи и доведуваат до стекнување на потребните знаења и вештини за надминување на функционалната неписменост кај возрасните Роми.Тест фазата ќе трае до 05.06.2022 година кога ќе се добијат потребните информации за квалитетот на создадената наставна програма за курсот.Проектот е кофинансиран од Европската комисија преку Еразмус + програмата, а координатор е германската организација „Контакти за Европа/Kontakte für Europa e.v“
More from ВестиMore posts in Вести »