Press "Enter" to skip to content

“Игрите во училиштето“ еразмус+ проект на ОУ “Св. Климент Охридски“

Уште една успешна приказна ни доаѓа од ОУ “Св. Климент Охридски“ од Битола. Во рамките на Еразмус+ Проектот “Игрите во училиштето“ чиј координатор е Франција, а партнери се Македонија, Бугарија, Турција и Полска, во периодот од 21-25.03.2022 се реализира мобилност во Битола.Училиштето како домаќин и организатор на активностите оствари посета на Министерството за култура и средба со министерката Бисера Костадиновска – Стојчевска, како и посета на општина Битола, градинката “Мајски Цвет“ и се реализираа голем број на активности со учениците преку математички игри.Исто така гостите имаа можност да се запознаат со културно историските споменици и убавините на нашиот град и на Македонија.

More from ВестиMore posts in Вести »