Press "Enter" to skip to content

Оливера Наковска-Бикова победник со воздушен пиштол на Државното во стрелаштво во Битола (фотогалерија)

Викендов во Битола се одржа државно првенство во стрелаштво во повеќе категории со воздушно оружје на 10 метри, мажи и жени, кое беше на еден начин и квалификации за учество на македоонските стрелци на меѓународните натпревари.Државното првенство беше организирано во стреланата на стрелачкиот клуб Пелистер, кој беше и технички организатор на првенството. Како рекоа од Стрелачката федерација Битола е домаќин на најдобрите стрелци поради тоа што се вградени се електронски мети кои во соработка со светската стрелачка дадени се на македонската стрелачка федерација за дополнителен развој.Инаку на првиот кат се пукаше во  книжни мети, а таму се натпреваруваа помладите стрелци кои почнуваат да учествуваат на натпревари. Резултати од државното првенството во Битола:

ПИШТОЛ – ЈУНИОРКИ

1 место— ИВА  ДИЛЕВСКА  -515 круга, СК Куманово 2000

2 место— СТЕФАНИЈА ВЕЉАНОВСКИ  -502 круга, СК Охрид
3 место— МАРИЈА   ШИНДЕВА  -486 круга, СК Стрелец
ПИШТОЛ – ЈУНИОРИ
 
1 место— АЛЕКСАНДАР  МИОВСКИ  -503 круга, СК Стрелец
2 место— ИВАН  МИЛЕВСКИ  -482 круга, СК Охрид
3 место— КЛИМЕНТ  МОСТРО  -481 круга, СК Лихнидос
ПИШТОЛ – СЕНИОРКИ
 
1 место— ОЛИВЕРА  НАКОВСКА-БИКОВА  -572 круга, СК Работнички
2 место— НАТКА ЛАЗАРЕВА-СИМОВСКА  -532 круга, СК Работнички
3 место— ВЕРОНИКА  ВЕЛКОВСКА  -530 круга, СК Стрелец
ПИШТОЛ – СЕНИОРИ
 
1 место— БОРЈАН  БРАНКОВСКИ  -557 круга, СК Стрелец
2 место— ЈОРДАН  ТАСЕВСКИ  -555 круга, СК Стрелец
3 место— САШО  ТОДОРОВ  -544 круга, СК Херој   Прилеп
 
ПУШКА – ЈУНИОРКИ
 
1 место— АНАСТАСИЈА  МОЈСОВСКА  -616,8 круга, СК Стрелец
2 место— ИРИНА  ЈОВАНОВСКА  -615,0 круга, СК Херој  Прилеп
3 место— ЛИЛЈАНА  ИЛИЈЕВА  -605,6  круга, СК Кавадарци
ПУШКА – ЈУНИОРИ
 
1 место— МАРТИН  АНЃЕЛЕСКИ  -615,8 круга, СК Херој  Прилеп
2 место— БОЈАН  СПАСЕНОСКИ  -598,8 круга, СК Лихнидос
3 место— НЕНАД  АНТИЌ  -590,8 круга, СК  Велес
 
ПУШКА – СЕНИОРКИ
 
1 место— МАРТИНА  ПЕТРОВСКА  -589,4 круга, СК Охрид
2 место— НАДИЦА  МИТРОВСКА  -585,5 круга, СК Кавадарци
3 место— АНГЕЛА  СТОЈАНОСКА  -570,9 круга, СК Херој  Прилеп
ПУШКА – СЕНИОРИ
 
1 место— ДРАГОСЛАВ  КУДРАНОВИЌ  -592,8 круга, СК Стрелец
2 место— БОЈАН  СИМИЧИЕВ  -570,4 круга, СК Стрелец
3 место— БОРЧЕ  ТАЛЕВСКИ  -559,1 круга, СК Херој   Прилеп
More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »