Press "Enter" to skip to content

Владо Талевски нов в.д. директор на Индустриска зона “Жабени“

Градоначалникот на Битола, Тони Коњановски, го назначи Владо Талевски за нов в. д. директор на Јавното претпријатие за стопанисување со Индустриска зона Жабени- Битола.
 
Талевски е поранешен раководител во Термоелектрани Битола, бил задолжен за меѓународнна соработка во “Електрани на Македонија“ и учествувал на повеќе проекти со Големи корпорации како “SIMENS“, “Babcock Borsig“, “Power Machines“ и сл. На почетокот на својата кариера бил демонстратор на Техничкиот факултет во Битола, на отсекот по машинство.
 
Тој по професија е машински инженер, избран за најдобар студент на генерација, магистрант во областа производно-машинство, национален консултант на “UNIDO“ ( United Nations Industrial Development Organization) за Електрани на Македонија. Исто така работел на регионалниот проект топлификација на Битола, Могила и Новаци.
More from ВестиMore posts in Вести »