Press "Enter" to skip to content

Се запалија рефлекторите на стадионот, светнаа на трибината, за брзо на теренот

Новата трибина на стадионот под Тумбекафе, кој го доби името “Петар Милошевски“ е во завршна фаза, а битолчани за брзо ќе можат да гледаат и вечерни натпревари. Со изградбата на новата трибина ќе се подобрат условите за тренинг и натпревари.

Синоќа за прв пат во историјата на Битола се запалија рефлекторите, прво на новата трибина, а за брзо ќе бидат поставени и рефлекторите кои ќе го осветслуваат теренот. Како забележавме вчера веќе се монтира трафостаницата за струја која ќе ги напојува рефлекторите, а се работи и на поставување на темелите на рефлекторите. Големите столбови веќе се донесени во Битола и чекаат монтирање.

Новата трибина на стадионот “Петар Милошевски“ Битола изгледа преубаво оо вклучени рефлектори.

Фото: ГоранБТ