Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: Германец паднал и се повредил кај врвот Пелистер, опожарена барака

На 08.04.2022 во 14.20 часот во СВР Битола било пријавено дека на Баба Планина, на околу 100 метри под врвот „Пелистер“, планинарот K.K.Р. (56) од Германија паднал и се здобил со тешки телесни повреди, констатирани во Клиничка болница Битола. Со него бил извршен разговор, при што изјавил дека сам паднал и се повредил. Дирекцијата за заштита и спасување да се вклучи во извлекување на повреден планинар од врвот Пелистер на Баба Планина. Тимот за брз одговор за заштита и спасување од ПОЗС-Битола веднаш беше мобилизиран и беше упатен за извлекување на планинарот.
 
Во СВР Битола било пријавено дека на ул. „Девејани“ настанал пожар во барака сопственост на М.Б., а која ја користел А.Б. од Битола. Во пожарот бараката изгорела целосно, а повредени лица нема. Од екипа на Територијалната противпожарна еидница Битола пожарот бил изгаснат. Увид на местото извршила екипа на СВР Битола.