Press "Enter" to skip to content

Во Битола одржан кугларскиот куп и прогласени најдобрите екипи и поединци во првенството (фотогалерија)

-Кугларите на Пелистер второпласирани во Купот, добија и награди за второ место во првенството.

-Двете екипи на кугларките на Пелистер Пин со пехар и медали, поискисните први екипа А, младинските  Б трети во првенстото.

-Стефанија Алексовска од Пелистер Пин најдобра кугларка во оваа сезона во женска конкуренцијав во Македонија. Вчера во кугланата во спортската сала “Боро Чурлевски“ во Битола се одржа Купот во куглање, а вечерта без прогласени најдобрите екипи во Купот во машка конкуренција и најдобрите екипи во првенството, а прогласени и најдобрите поединци во машка и женка конкуренција.Преодниот пехар, пехарите и медалите и плекетите ги додели Предраг Николиќ, претседател на Кугларската федерација на Македонија, кој за кугларските случувања во Битола ни рече:-Не само мене, мислам дека и мноу други ги радува тоа што Битола ја доби оваа современа куглана, што куглањето не е само во Скопје, туку сега имаме и тука. Ова донесе и поголема конкуренција, а битолски екипи има меѓу најдобрите. Сакам на сите кои добиваат награди да им ги честитам, а догодина секое од нив да биде посјајно.Победник на Купот беше екипата на Макпетрол А, второ пласирана екипата на Пелистер, а третопласирана екипата на Макпетрол Б.По свеченото прогласување на екипите победници во Купот беа доделени признанијата на најдобрите екипи и поединци во првеснтвото во машка и женска конкуренција.Екипата на Пелистер во машка конкуренција во првенството добија пехар и медали за освоено второ место, а победник и тука е екипата на Макпетрол А.Во женска конкуренција екипата на Пелистер Пин А, е првопласирана во првенстото во женска конкуренција, а екипата на Пелистер Пин Б е трето пласирана.Кугларката на Пелистер Пин А, Стефанија Алексовска е прогласена за најдобра кугларка на Македонија за оваа сезона.Алексовска ќе биде претставник на Македонија во европското првенство во Естонија.

С. Ристевски

More from ВестиMore posts in Вести »