Press "Enter" to skip to content

Крводарителска акција во ЈП “Стрежево“

Во соработка со Црвен крст Општинска организација Битола и Институтот за трансфузиона медицина, деновиве во јавното претријатие “Стрежево“ од Битола беше организирана доброволна акција на дарување на крв, на која даруваа крв голем број од вработените во претпријатието.Во акцијата се реализирани неколку десетици крводарувања, а тоа е бројка е стандардна за секоја кводарителска акција.-Вработените во “Стрежево“ хуманоста од овој вид отсекогаш ја негувале, па така и денес покажаа висок степен на солидарност, а претпријатието продолжува низ принципите на доброволност и самоиницијативност да ја поттикнува заложбата за дарување на крв. Во Стрежево крводарителството е хуманост, навика и традиција, бидејќи спасувањето на човечки живот е најсвето, истакнуваат од “Стрежево“.