Press "Enter" to skip to content

“Иднината во минатото“ изложба на фотографии на Игор Трајковски Фоја вечер во Офицерски, утре во “Радост“

Изложба на фотографии “Иднината во минатото“ ќе биде отворена вечерва, петок, 22 април, во 20.00 часот во Офицерскиот Дом – Битола. Целата поставка ќе биде префрлена од нареднот ден, 23 април во просториите на “Радост-кафе“, па се до 7-ми Мај, за сите останати заинтересирани посетители.

Низ еден визуелно-естетски, мисловен, перформанс, споделени се слики и спомени од Истокот. Визуелниот наратив, има за цел да не понесе кон едно мечтаење, за долго очекуваната иднина, која можеме да ја споредуваме само со досега искусеното минато.

Автор: Игор Трајковски Фоја, селектор на фотографии: Коста Дучинов, Креативна видео-монтажа: Кети Талевска Бакревска, Музика: Sweet Rapscallion,  Естетски осврт: Филип Иванишевиќ.
More from ВестиMore posts in Вести »