Press "Enter" to skip to content

На прв ден Велигден, Воскресна Света Литургија во црквата “Св. Недела“ во Битола (фотогалерија)

На првиот ден на Воскресението Христово во црквата “Св. Недела“ во Битола се одржа Воскресна Света Литургија која ја предводеше, старешината на црквата, отец Пенчо Пусовски  заедно со ѓаконот Александар Маргулевски.На Светата Литургија присуствува за разлика од изминатите години кога беа на сила мерките за ограничување на движењето на верниците, кога беше и најдолгиот полициски час од петок до вторник, оваа година тие беа во голем број, а црквата беше исполнета за време на службата.По завршувањето на Воскресна Света Литургија се одржа и света причест на верниците. Отец Пенчо на крајот на сите деца и родители им подари осветено лепче.