Press "Enter" to skip to content

Се реконтруира патот за село Дихово

Започнаа активностите за реконструкција на коловозот на локалниот пат до село Дихово, во должина од 1200 метри. 

Со реконструкцијата, ќе се добие обновено патно поврзување на оваа рурална туристичка атракција во непосредна близина на градот, во која уживаат и битолчани и странски туристи.

Инвестицијата на општина Битола за реконструкцијата на локалниот пат до селото Дихово изнесува 5.640.000 денари.