Press "Enter" to skip to content

Започна со работа ново финансиско друштво ФД “Солидус” во Битола (фотогалерија)

Вчера започна со работа ново финансиско друштво ФД “Солидус” – Битола, финтек компанијата е основана со домашен капитал на финансискиот пазар.Долгогодишното банкарско искуство е мотив за формирање на компанија со единствена цел, задоволување на финансиски потреби на населението преку понуда на широк спектар на производи прилагодени на нивните барања, градејќи долгорочни релации и взаемна корист.-Името “Солидус”, потекнува од римскиот збор Solidus – златна монета која е синоним на цврстина, успех и традиционалност, а токму тоа е визија кон која се стремиме, изјави директорот м-р Васко Неделковски, кој додаде:-Насочени сме да поставиме нови стандарди на финансискиот пазар каде на прво место го ставаме клиентот, неговите потреби и можности.  Лесно и брзо до финансиски средства е прв производ со кој го означуваме нашиот почеток.За подетални информации на web страна www.Solidus.mk или на тел: 071 231-203 или 071 231-205.