Press "Enter" to skip to content

Студентите од Правен од Битола четврти на Moot Court “Branko Marinkovic“ во Ниш, Србија

Клубот “Титус Флавиус Орестес“ учествуваше на петтиот по ред Moot Court “Branko Marinkovic“ кој традиционално се одржува на Правниот факултет во Ниш, Република Србија. Студенти по полуфиналните мечеви се пласираа на четвртото место од осум клубови учесници кои доаѓаат од Правните факултет во Србија, Босна и Херцеговина, и Северна Македонија.

Во тимот како апликанти беа студентките Ангела Бошевска, Ана Џима и Марија Дунимаглоска; додека како респонденти Наталија Атанасовска, Теодора Цветаноска и Ангел Христовиќ. Студентите работеа под менторство на вон. проф. д-р Ангелина Станојоска и вон. проф. д-р Мирјана Ристовска.

More from ВестиMore posts in Вести »