Press "Enter" to skip to content

Фотогалерија на најдобрите и најатрактивни моменти од полагањето за џудо мајстови во Битола

Кандидатите кои полагаа во Битола за кандидати-мајстори и мајатори во џудо покажаа одлично познавање на теоријата за која ги испрашуваа членовите на Комисијата на џудо федерацијата, а имаа и одлични презентации на татамите.

Џудистите од цела држава покажаа добро и атрактивни џудо потези и џудо зафати, за кои добија пофални зборови од комисијата.Кандидатите од публиката добиваа аплаузи за секој изведен зафат, кој го изведуваа како од учебник, според сите зададени потези од вежбите.Преку нашиот фото објектив пренесува поголем дел од џудо зафатите за кои џудистите добиваа пофалби и аплаузи.

Мора да се каже и тоа дека и девојките беа рамноправни во знаењето и во изведувањето на вежбите, а некои наспроти себе имаа момчиња.

Фото: Сашо Ристевски

More from СпортMore posts in Спорт »