Press "Enter" to skip to content

Музичко со промотивни концерти за полуматирантите од Битола (фото)

Во концертната сала на КИЦ, Офицески дом, Државното музичко училиште од Битола одржа промоција на пред полуматурантите од основните училишта од Битола, со да им се претстават наставните програми на ова училиште.Се одржаа два промотивни концерти на кои учениците од основните училишта можеа да ги слушнат инструментите од сите класи во училиштето.На програмата беа застапени композиции од македонскиот фолклор и џез и популатната музика.Младата битолска публиката беше воодушевена од целиот настан, а од Музичкото училиште веруваат дека одличните настапи на нивните ученици оставиле силни импресии кај целата публика во Офицерски дома.

More from ВестиMore posts in Вести »