Press "Enter" to skip to content

Пожар-симулација во Горната гимназија, евакуирани повредени ученици, поставени системи за гаснење на пожар… (фото)

Сирени на противпожарно и амбулантно возила, повредени ученици, евакуирани повредени, згрижени повредени лица кои се затекнале во Гимназијата “Јосип Броз Тито“, беа дел од сценариото на симулационата вежба која ја изведоа Црвен крст, Општинска организација Битола во соработка со Гимназијата, противпожарната единица од Битола, СВР Битола и дирекцијата за заштита и спасување. Симулациона вежба беше изведена во зградата на Гимлазијата, во неа беа вклучени учениците кои беа на претпладневна настава.Вежбата опфати освежителен курс по прва помош на наставниот кадар и стручната служба како и запознавање на учениците со Првата помош…

More from ВестиMore posts in Вести »