Press "Enter" to skip to content

Пет награди за Народниот театар од Битола на фестивалот “Војдан Чернодриски“ во Прилеп

-НТБ го доби наградите за режија, женска епизодна улога, епизодна машка улога, за костимографија и за музика.

Народен театар од Битола успешно се претстави на 56. по ред  фестивал “Војдан Чернодрибски“ кој се одржа во Прилеп, а од таму се враќа во вкупно пет награди, со што, како велат од НТБ, уште еднаш покажаеле и докажале зошто Битолски театар е еден од водечките театари во нашата држава.

Во одлуката на стручното жири, во состав Љупчо Ѓорѓиевски, Бесфорт Идризи и  Сотир Трајковски, за наградите кои патуваат во Битола се вели:-Награда за режија се доделува на режисерот Кедрим Ријани за претставата “Артуро Уи“ во изведба на Народен театар од Битола.

-Награда за женска епизодна улога се доделува на Викторија Степановска, за улогите во претставата “Артуро Уи“ во изведба на Народен театар од Битола.

-Награда за епизодна машка улога “Димче Трајковски“ се доделува на Никола Пројчевски  за улогите во претставата “Артуро Уи“ во изведба на Народен театар од Битола.

-Награда за костимографија се доделува на Благој Мицевски за костимите во претставата “Артуро Уи“ во изведба на Народен театар од Битола.

-Награда за музика се доделува на Тимор Доми во претставата “Артуро Уи“ во изведба на Народен театар од Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »