Press "Enter" to skip to content

Младите членови на џудо клубот Пелистер полагаа за џудо-појаси (фото)

Викендов во салата на будо центарот во Битола се одржаа испити за полагање за нови повисоки појаси, а полагаа најмалите членови на џудо клубот Пелистер.Полагањето го спроведе комисијата за полагање, а техничката организација беше на џудо клубот Пелистер од Битола.Претседателот на Комисијата за полагање за појаси, Ѓуро Илиќ, џудо мајстор 7 дан, за ова погање ни рече:-Ова е полагање за појаси согласно календарот за полагање, кој го има одобрено џуфо федерацијата. Овој викенд комисијата беше во Битола, во џудо клубот Пелистер, каде за полагање се пријавија дваесетина џудости. Морам да нагласам дека ова се најмалите членови на клубот, а полагаа за жолти најголем дел, а имаше и за портокалови појаси. Сите кандидати ги поминаа тестовите кои ги практично ги покажаа пред комисијата, а ние како комисија сме задолни пред се од покажаните вештини, но повеќе сме задоволни што секоја година имаме џудисти кои го продолжуваат џудото кај нас.