Press "Enter" to skip to content

МКЦ Битола ја промовира книгата “Во дијалог…“ (фотогалерија)

Во рамките на “Битола отворен град“ и “Битфест“ синоќа во дворот на МКЦ Битола, бепе промовирана книгата “ВО ДИЈАЛОГ, Визуелна и применета ликовна програма на КСП Центар-Јадро (2020-2021)“ чии промотори беа Ѓорѓе Јовановиќ и Владимир Јанчевски.
Во книгата „Во дијалог“, Визуелна и применета ликовна програма на КСП Центар-Јадро (2020-2021) се поместени сублимираните транскрипти од презентациите и разговорите со десет македонски визуелни уметници, пет видео уметници од Македонија и регионот и пет македонски дизајнери.
Се надеваме дека преку овие презентации и разговори сo истакнати автори ќе успееме да придонесеме во поголема промоција како и генерациско поврзување што ќе помогне во воспоставувањето на континуитет и интензивирање на дијалогот на локалната уметничка сцена, велат од МКЦ Битола.
 
Фото: Дамјана