Press "Enter" to skip to content

Прошетка и спортски активности на Пелистер за децата со посебни потреби (фотогалерија)

Општина Битола ги стави во функција електричните возила за потребите на децата со посебни потреби од Битола и организира прошетка и спортски активности на Пелистер.Децата го искористија денот за дружење и рекреација заедно со своите другарчина и со нивните родители на Голема Ливада, на Пелистер, а од Битола без организирано и безбедно превезени.Ваквите активности со децата со посебни потреби  во наредниот период општина Битола планира да ги зголеми и да им посвети што поголемо внимание за нивните потреби. Електричните возила со кои патуваа децата се резултат на европскиот проект “Интеграција на Зелен Транспорт во Градовите“ кој неодамна градоначалникот Тони Коњановски го промовираше во Кожани.