Press "Enter" to skip to content

Синдикатот на РЕК Битола ќе му помогне на нивниот член за обнова на куќата која изгоре во пожар

Синдикатот на РЕК Битола ќе му помогне на нашиот член и колега, Сребрин Поповски во обновување на неговата куќа која изгоре во пожар на 1 јули. 

Управниот одбор на Синдикатот одлучи да му додели на Сребрин 50.000 денари неповратна финансиска помош, а ќе му обебзеди и неколку апарати за домаќинство. Солидарноста со нашите членови е прва и основна задача на Синдикатот. Ќе помогнеме секому и секаде, согласно можностите и околностите. 

Со надеж дека во иднина ќе нема случаи во кои ќе треба да помогнеме за намалување на болката или последиците од немили настани, на Сребрин и семејството му посакуваме што побрзо обновување на куќата.