Press "Enter" to skip to content

Денес на “Бит фест“: завршуваат “Денови на SEE Film Festival“ и театарска претстава “Четири соби“

Денес, на битолското културно лето “Бит фест“, во кино “Манаки“ во Битола, завршува филмската ревија „Денови на SEE Film Festival“, во рамките на која се прикажуваа најдобрите наградени филмови на фестивалот на кинематограферите од Југоисточна Европа во Париз, Берлин и Вашингтон.На последниот ден на филмските денови на “БИТ ФЕСТ“ во Битола ќе биде прикажан играниот филмот „Аман!“ во режија на Гентиан Џикопули од Албанија во траење од 78 минути, кој е награден со награда за најдобра женска улога на Европското жири 2022 за Хелга Мустаферај.Во 20 часот во Народен театар – Битола, во рамките на “Бит фест“, гостува театарот “Јордан Х.К.Џинот“ со театарската претстава “Четири соби“, според делото на Квентин Тарантино и други автори, режија и адаптација Синиша Евтимов.

More from КултураMore posts in Култура »