Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: како изгледаше “филмската улица“ на “Магнолија“ во Битола (фото)

-Пред десет години центарот на Битола, на плоштадот “Магнолија“ се претвори во големо филмско студио и се иизгради “нова улица“ од “филмски материјали“, за потребите за снимање на филмот на Столе Попов, “До Балчак – Приказна од Дивиот Исток“, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство.-Улица ги покри споменикот на Филип Втори, фонтаната, а битолчани за прв пат имаа прилика да гледаат како се гради и како финкционира “филмска улица“ на отворено, со екипа од околу 200 лица, што е сериозна бројка за реализација на еден ваков филмски проект, вели Миновски.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »