Press "Enter" to skip to content

“Смотра“ – 10. фестивал на електронска музика, овој пат во Старата чаршија во Битола(фото)

Синоќа, како дел од “Бит Фест“ во Старата битолска чаршија на улицата “Панда Чеснова“ во Битола се одржа фестивал на електронска музика во организација на “Асоцијација 615“.-По девет непрекинати изданија, обединувајќи ги најдобрите таленти успеавме да изградиме и одржиме фестивал кој претставува дестилатор на најдобрите електронски звуци во Македонија, велат од “Асоцијација 615“.Со необичните локации (запуштени објекти во поранешната касарна, старата чаршија, подземни гаражи итн.) и внимателно избрани изведувачи кои настапуваат со енергични ди-џеј сетови и настапи во живо, “Сморта“ продолжува да биде одлично место за сите перфекционисти и љубители на алтернативната култура.-Овој мултимедијален проект во форма на музички фестивал е креиран од млади ентузијасти со цел да ја децентрализираат електронската музичка сцена и да ги приближат младите до современите уметности, велат од “Асоцијација 615“.

More from КултураMore posts in Култура »