Press "Enter" to skip to content

“КОД 369“ со концертна платото пред Офицерски (фотогалерија)

На Платото пред Офицерскиот дом во Битола, концерт одржа македонскиот бенд од Битола, “КОД 369“, во состав: Ирена Димовска (вокал), Даниел Митревски (гитара, придружни вокали), Иле Лулевски (тапани, придружни вокали) и Коста Стеваноски (бас гитара, клавијатури).Публиката имаше можност да се забавува со музиката на КОД 369 во која се внесени нови музички моменти на фанк, џез и класични инструментализации кои проткајуваат во препознатливата рок основа и влијанија на современата музика од доменот на поп и рок.Нивната музичка мисла секогаш се наоѓа на границата помеѓу алтернативниот рок и комерцијалната рок и поп музика, задржувајки ја свежината, слободата и авангардните идеи на првата категорија и прифатливоста на втората.Во нивните текстови може да се препознаат универзалните човекови и книжевни вредности, љубовта како движечка сила и моќта на индивидуата како двигател кон своето најдобро јас.

More from КултураMore posts in Култура »