Press "Enter" to skip to content

Концерт на “Танец“ и Влатко Стефановски во Хераклеја, во Битола (фотогалерија)

Синоќа, во Битола, во анфитеатарот во античкиот град, Хераклеја Линкестис, во рамките на “Илинденски денови“ и “Бит фест“ концеет одржаа двата големи уметнички бренда Танец и Влатко Стефановски.Музичарите на “Танец“ заедно со Влатко ја делеа сцената на големиот концерт, за кој аранжманите на антологиските ора „Пелистерско“, „Касапско оро“, „Ситна лиса“, „Поступано“, „Калајџиско“, „Пајдушко“ и незаборавните мелодии на „Елено, ќерко“, „Јано, мори, севдалино“, специјално ги напиша познатиот македонски композитор, аранжер и инструменталист, Дамир Имери.Оваа врвна фузија, од која излезе уникатно парче музика, битолчани имаа прилика да го слушаат и да уживаат во него повеќе од два часа.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »