Press "Enter" to skip to content

Концерт и промоција на новото “це-де“ на групата “Мизар“ во Битола (фотогалерија)

Синоќа, пред голем број битолчани, љубители на нивната музика, на Платото пред Офицерскиот дом во Битола , во рамките на програмата на „БИТ ФЕСТ“, пред битолската настапи култната македонска музичка група “Мизар“.“Мизар“ е една од најзначајните и највлијателни македонски групи, чија трага е длабоко врежана во современата македонска култура.Повод за овој концерт е промоцијата на новото ЦД на групата “Мизар“ и прославувањето на 40 години успешно дејствување на домашната, но и меѓународна музчка сцена.Овој концерт, ќе биде можност да се види “Мизар“ во целиот свој сјај,  легендарна македонска рок група, основана во 1981 година. Името на групата, Мизар, на арапски јазик значи: ѕвезда-водилка која на патниците им помага да не се загубат во пустината.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »