Press "Enter" to skip to content

IQOS  отсега во Битола

Иновативниот уред IQOS кој претставува подобра алтернатива на пушењето цигари ќе може да се најде во рамките на IQOS караванот, моментално поставен во Битола. Неговата локација е во уличката помеѓу Магнолија-Грне и Јени Џамија во Битола и ќе работи од понеделник до сабота, од 10 до 22 часот.

Освен во Битола, овој уред е достапен и во продажните партнери во повеќе други градови во земјата. Во главниот град Скопје има вкупно пет IQOS зони и тоа во трговските центри Ист Гејт Мол, Скопје Сити Мол, Капитол Мол, Рамстор Мол и мобилната зона која се наоѓа во Веро Тафталиџе. Покрај тоа, овој производ може да се купи и онлајн преку веб-продавницата.

Уредот е резултат е на работата и посветеноста на над 400 врвни научници и експерти ангажирани од Филип Морис, а инвестирани се повеќе од 8 милијарди долари. Достапен на 71 пазар во светот и вкупно го користат 19 милиони луѓе, од кои 13,2  целосно се откажале од пушењето и направиле промена кон подобра алтернатива.