Press "Enter" to skip to content

САРИЛ организира стручен состанок на тема “Да ја направиме Сепсата национален и глобален здравствен приоритет“

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на сепсата, 13 септември, “Да ја направиме Сепсата национален и глобален здравствен приоритет“, ќе се одржи стручен состанок кој ќе го организира Службата за анестезија, реанимација и интензивно лекување про Клиничка болница од Битола.-Службата за анестезија, реанимација и интензивно лекување оваа година по прв пат во Македонија се вклучува во светското одбележување на овој ден. По тој повод организира стручен состанок под овогодинешното мото “Да ја направиме Сепсата национален и глобален здравствен приоритет“, вели раководителот на САРИЛ, д-р Сотир Николовски.