Press "Enter" to skip to content

Исчистена дивата депонија на патот Битола-Могила

Јавното претријатие “Комуналец“ од  Битола во соработка со јавното комунално претријатие “Пела Хигиена“ ја исчистија дивата депонија која се наоѓаше покрај регионалниот пат Могила- Битола.ЈП “Комуналец“ воедно упати и апел до граѓаните за посовесно однесување за зачувување на животната средина.Инаку, во изминатиот период екипи на “Комуналец“ исчистија поголем број на депонии, кај Светонеделските гробишта и диви депонии на неколку локации во градот, како и собирање на гломазен отпад исфрлен од несовесни граѓани кај “Пелагонка“, на “Булеварот“, во Старата касарна, на Тепсија…