Press "Enter" to skip to content

Предраг Созовски – в.д. директор на ОУ “Св. Климент Охридски“ во Битола

Наставникот по физичко воспитување Предраг Созовски е избран за нов в.д.  директор на ОУ “Св. Климент Охридски“ во Битола, а е избран како дел од вработените во ова општинско основно училиште..

Созовски е тој е наставник по физичко воспитание и образование, спортист и спортски работник, поранешен кошаркар. Созовски во два наврати бил и тренет на сениорскиот тим на кошаркарите на Пелистер и е основач на школата за кошарка Јуниор со која има постигнато голем број успеси на државен ранг во младински категории, а моментно е дел од младинскиот погон на Пелистер.

Созовски доаѓа на местото на Гордана Анастасова.