Press "Enter" to skip to content

Три возачи под дејство на алкохол на територија на СВР Битола

Во текот на изминатата вечер 21/22 септември во периодот од 20 до 1 часот на територија на СВР Битола спроведена е акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол.

При контролата констатирани и законски санкционирани се 3 возачи. За време на контролата биле санкционирани и 15 останати прекршоци. 

Акциски контроли продолжуваат и во наредните денови.

Апелираме до граѓаните да ги почитуваме сообраќајните правила.