Press "Enter" to skip to content

“Силата на Бабата“ од Новаци во посета на домот за стари лица “Дом Софија“

Првата работна недела во месец октомври, започна со одбележување на Меѓународниот ден на стари лица 1 октомври, во “Дом Софија“ во Битола. По тој повод, во посета на нашата установа беа претставнички од здружението “Силата на Бабата“ од општина Новаци.

Поголемиот број стари лица, имаа можност да ги дегустираат домашните пити, питулици и мазници, подготвени на традиционален начин, од членките на здружението, а оваа средба  е само вовед во една нова, меѓусебна соработка.

More from ВестиMore posts in Вести »