Press "Enter" to skip to content

In memoriam: Јулијана Стефанова, актер

-Пред неколку часа не напушти еден прекрасен човек, Јулијана Стефанова, актерката од Народниот театар од Битола, која штом ќе се појавеше на сцената веднаш предизвикуваше насмевка на лицата од публиката.

Нејзиниот актерски хабитус беше мек и топол, специфичен по тоа со каква леснотија ги правеше работите на сцената.

А зад сцената беше уште потопла и голем другар.

Ќе ни недостигаш бескрајно и ќе те паметиме само по убаво!

Патувај мирно, напиша нејзините колеги Народниот театар од Битола, соопштувајќи ја оваа трагична вест.

More from ВестиMore posts in Вести »