Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: примена на реален аикидо при напад со раце

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку кратко видео ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот ве напаѓа од напред кога ја фаќа раката на нападнатиот, со примена на техника од реален аикидо.

Нападнатиот силно влече нагоре влево. Исто времено со десната нога исчекорува напред настрана (треба да “влезе” што подлабоко во напаѓачот) додека стапалото од левата нога го потпира врз десниот зглоб, од десната нога на напаѓачот (на тој начин го спречува да
исчекори напред и да воспостави рамнотежа). 

More from СоветиMore posts in Совети »