Press "Enter" to skip to content

Вечер ревија на пет кратки филмови во кино “Манаки“

Денес, среда, 5 октомви во кино “Манаки“ Културно информативниот центар – Битола со почеток во 20 часот ќе се прикаже ревија на 5 кратки филмови кои имаат добиено “Златна потковица“ на последните изданија на „Астерфест“.

Тоа се: американскиот “Виолината на Џо“ на Кахане Куперман, македонскиот “Кружно патување на монахот“ на Жарко Иванов, грчкиот “Мари“ на Панајотис Краварис, францускиот “Вдовицата Саверини“ на Лоик Гајар и иранско-францускиот “Сведок“ на Али Азгари.

Вкупното траење на проекцијата е 90 минути.

Влезот е слободен.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »