Press "Enter" to skip to content

“Pelister unique trail maraton 2023“ на 23 и 24 јуни, започна регистирањето, бројот на места ограничен

По успешно завршениот “Pelister unique trail maraton“ кој се одржа на 19 јуни на Пелистер, организаторите го објавија датумот на одржува на наредниот на 23 и 24 јуни 2023 година. 

Покрај соопштувањето на датумот на одржува на “Pelister unique trail maraton 2023“ започна и регистрацијата, а натпреварувачите можат да избораат да трчаат на три трки.

Стартот ќе биде во центар0т на Битола, а целта останува иста кај ски-центарот “Нижеполе“.

Уникатните патеки со различни тежини се:

-PELISTER XTR ULTRA 111 km / 7 000 D+ / за ултра-експерти !!

-BITOLA ULTRA 54 км / 3 400 Д+ / ултра без мана !

-NEOLICA TRAIL 23 км / 1 340 Д+ / планинско трчање за сите

За рана резервација организаторот, со 15 ноември обезбеди  50% попуст на редовните цени, а напоенува дека бројот на регистрации со попуст е ограничен.

🌐 www.pelisterultra.run

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »