Press "Enter" to skip to content

Официјални резултати од првиот “Паљо Класик“ одржан во Битола

Претседателот на боди-билдинг федерација на Македонија, Бобан Ѓоровски ги сооппти и официјалните резултати од првиот “Паљо Класик“ кој се одржа во Битола.
 
Конкуренција мажи 
 
Бодибилдинг Тинс до 19 години
1. место – Дарио Трајковски, фитнес “Паљо“ – Битола
2. место  – Георги Георгиевски,  фитнес клуб “Атлета“ – Скопје
 
Бодибилдинг класик јуниори до 23 години
1. место – Георги Георгиевски фитнес клуб “Атлета“ Скопје
 
Бодибилдинг јуниори до 23 години
1. место – Марио Петровски, фитнес “Паљо“ – Битола
2. место – Павел Костовски, фитнес “Магнус“ – Скопје
 
Бодибилдинг сениори до 80 кг.
1. место – Неџип Сулејмановски, фитнес “Магнус“ Скопје
2. место  -Харис Амедовски, фитнес “Паљо“ – Битола
3. место – Дарио Трајковски, фитнес “Паљо“ – Битола
 
Бодибилдинг до 90 кг.
1. место – Марио Петровски, фитнес “Паљо“ – Битола
 
Бодибилдинг класик  сениори
1. место – Харис Амедовски, фитнес “Паљо“ – Битола
 
Менс физик – сениори
1. место – Давид Влајковски, фитнес “Паљо“ – Битола
 
 
Конкуренција жени 
 
Велнес фитнес – сениори
1. место – Мери Акиевски, фитнес “Магнус“ Скопје
 
Бикини фитнес тинс до 19 години
1. место – Катерина Милевска, фитнес “Атлета“ Скопје
 
Боди фитнес – сениори
1. место – Катерина Попева, фитнес “Тринити“ – Скопје
 
Физик жени – сениори
1. место – Мила Настева, фитнес “Атанасовски“ – Скопје
 
Бикини фитнес – сениори
1. место – Цветанка Огненовска-Аврамовска, фитнес “Паљо“ – Битола
2. место – Катерина Милевска, фитнес “Атлета“ Скопје
3. место – Теодора Громбановска, фитнес “Атлета“ – Скопје
4. место – Мери Јованчевска, фитнес “Паљо“ – Битола
 
Бикини фитнес – ветерани
1. место – Цветанка Огненовска – Аврамовска, фитнес “Паљо“ – Битола
More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »