Press "Enter" to skip to content

По повод денот на Хрварскиот парламент вечер предавање и театарска претстава

Хрватскиот културен центар “Бранко Марулиќ“ од Битола, по повод Денот на хрватскиот парлемент во Битола организира одбележеување со предавање и театарска претстава. 

Предавањето е на тема македонско хрватските културно-уметнички врски во 20. век, насловено “Дали се сеќаваш на мене – дали ме паметиш“, а предавачи ќе бидат Бранка Безиќ – Филиповиќ и Јосип Лазиќ.

Театарската претстава, комедијата, “Некој ми го тргна сакото“ ќе биде во изведба на “Пиколо“ театарот од Хвар, Хрватска.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »