Press "Enter" to skip to content

Ректорот на УКЛО оствари средба со професори од Полска од “Erasmus+“ програмата

Ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, проф. д-р Игор Неделковски, заедно со деканот на Правниот Факултет – Кичево, проф. д-р Горан Илиќ, како и проф. д-р Младен Караџоски и доц. д-р Благој Неновски, остварија средба со проф. д-р Кристоф Јасиецки и д-р Миколај Ракуса Сусцевски од Центарот за Европа при Варшавскиот Универзитет од Република Полска.Двајцата професори во рамките на Erasmus+ програмата и проектот “Public Diplomacy 2022”, финансиран од Министерството за надворешни работи на Република Полска, остварија посета на нашиот Универзитет, а одржаа и предавања и работилници со студентите од Правниот факултет со што се потврди долгогодишната соработка на Правниот факултет при УКЛО со Центарот за Европа при Варшавскиот Универзитет од Република Полска.

More from ВестиMore posts in Вести »