Press "Enter" to skip to content

“Комуналец“ поставува подземни електрични инсталации во новиот парк кај “Довлеџик“, претходно “Воводод“ постави водоводна мрежа

Јавното претријатие “ Комуналец“ од  Битола соопшто дека започна со поставување подземни електрични инсталации за осветлување на новиот парк во населбата “Довлеџик“.Претходно во новиот парк од страна на јавното претријатие “Водовод“ во рамките на изведба градежните активности постави и водоводна мрежа.Инаку, новиот парк во населбата “Довлеџик“ ќе има површина од 25 илјади метри квадартни со модерно хортикултурно и партерно уредување и осветлување и во него ќе биде поставена урбана опрема со спортски и детски реквизити.

More from ВестиMore posts in Вести »