Press "Enter" to skip to content

Лајонс клуб Кабадаја во Битола го одбележа Меѓународниот ден на Белиот стап (фотогалерија)

По повод 15-ти Октомври – Меѓународниот ден на Белиот стап, Здружението на слепи лица од Битола заедно со лајонсите од Битола организираа марш по битолскиот Широк Сокак.Целта на одбележувањето на овој ден е со цел да и се укаже на пошироката јавност за проблемите и специфичниот начин на живот на кои наидуваат слепите и слабовидите во нашето општество.Претседателката на Лајонс клуб Кабадаја Андријана Јанкова Тошеска изјави:-Овај марш е марш на надеж дека можностите на слепите лица во опшеството и поволностите ќе бидат се поголеми а проблеми и решенија на слепите лица од инфраструктурен и општествен проблем ќе бидат решени.За таа цел Лајонс клуб Кабадаја има донација за слепо дете кое е вклучено во образовниот процес во основното училиште во Битола.