Press "Enter" to skip to content

Болница “Плодност“: битката е добиена, родено јуначе со телесна маса од 3.500 грама

После неколку спонтани абортуси поради инкопентенција на грлото на матката (претходно извршена конизација), кај храбрата мајка поставивме лапароскопски абдоминален серклаж. Во 36 гестациска недела +4 дена, завршено е породувањето во раните утрински часови со царски рез.

Храброста на мајката, нејзината издржливост и верба во нашата стручност, резултираа со доаѓање на свет на ова прекрасно бебе со телесна маса од 3500 грама.

-Кај нас поставуваме абдоминален серклаж и со отворена хирургија и по лапароскопски пат. По лапароскопски пат, единствено во Македонија кај бремени жени се поставува во нашата болница, покрај превентивниот кај небремени. Со примената на лапароскопската хирургија во гинекологијата, отидовме многу далеку и ги следиме сите нови трендови. Мислам дека се е можно, ако некој претходно го направил истото, вели д-р Христијан Трпчевски, многу млад, а многу искусен во областа на лапароскопијата.

More from КомерцијаMore posts in Комерција »