Press "Enter" to skip to content

Неделно попладне со бразилска џез музика на Широк сокак во Битола

Во организација на КИЦ – Битола со поддршка на “Аеро кафе“ денеска на Широк сокак пред споменикот на народниот херој Стив Наумиов настапи бразилскиот џез гитарист Адриано Триндад. 

Бразилскиот музичар Адријано Триндад свири Џез/Бразил (од Бразил). Поминувајќи низ неколку земји, вклучувајќи ги Холандија, Белгија, Франција, Шпанија, Италија, Ирска, Шкотска, Швајцарија, Уругвај, Англија, Нов Зеланд, Данска, Германија, Чешка, Шведска, Норвешка, Австрија и секако Македонија, може да се каже дека Адријано е граѓанин на светот.

Сметан за претходник на самба-рокот во Нов Зеланд и Европа, каде што живееше од 2007 година, Адријано Триндад отсекогаш бил пред самба џезот и самба-рок движењето што ги зафати Лондон и Париз неколку години, каде што се одржуваа ревиите на познатиот џез клуб Фавела Шик и Рони Скотс, позната игротека ширум светот.

Во Италија Адријано направи прекрасно партнерство со италијанската пејачка Лиза Мароне, снимајќи заедно работа во која се меша џезот со боса нова. Исто така издадени 2 албуми, SOTAQUE BRASIL и LADO B, и двата од италијанскиот лејбл GB Music, со седиште во Рим.

More from ВестиMore posts in Вести »