Press "Enter" to skip to content

Хуманитарен базар “Жените за жените“ во организација на жените и младите од СДСМ (фото)

По повод месецот на борба против ракот на дојка, Форумот на жени заедно со локалниот клуб на млади на СДСМ од Битола организира хуманитарен базар под  мотото “Жените за жените“.На повеќе локации по Широк Сокак, најмногу на полоштадот “Магнолија“ и во Старата битолска чаршија без поставени штандови на кои се продаваше зимница подготвена од активистките на форумот.Собраните средства од продажбата на зимницата која беше бреднирана во боите на месесот на борба прптив ракот на дојка ќе бидат донирани во хуманитарни цели, кај жените кои боледуваат од оваа страшна болест.